KOLAY PİZZA
MALZEMELER:
1 su b. un
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 çay k. kabartma tozu
1 çay k. tuz
üzeri için:
1 domates
1 tatlı k. salça
2 çorba k. zeytinyağı
sosis,salam,sucuk,zeytin
kaşar peyniri rendesi
kekik
HAZIRLANIŞI:
1 su b. un karıştırma kabına alınır.una tuz ve kabartma tozu eklenerek
karıştırılır.ortası havuz şeklinde açılır. içine sıvıyağ ve yoğurt ilave edilerek
az su ile hamur yoğurulur.hamur kulak memesi kıvamında olmalı.
hazırlanan hamur yağlanmış tavaya alınarak tavanın dibine yayılır.daha
sonra rendelenmiş domates, salça ve zeytinyağı ile sos yapılır.sos hamurun
üzerine sürülür.en üste de zeytin sosis,salam ve sucuk doğranarak eklenir.
üzerine kaşar rendelenerek tavanın kapağı kapatılır.ağır ateşte pişirilir